Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

SAM 0119

Головним управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно із ДП «Хмельницькстандартметрологія» 2 листопада 2017 року проведено навчання – семінар на тему: «Розробка та впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів НАССР». Участь у семінарі прийняли представники переробних підприємств області, державні інспектори районних, міськрайонних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Опрацьовані наступні питання:

  • Обов’язки операторів ринку стосовно запровадження постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках  та терміни впровадження систем НАССР;
  • Порядок здійснення контролю за дотриманням постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках –НАССР;
  • Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 42 від 06.02.2017 р. «Про затвердження форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю стосовно додержання операторами ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами»;
  • Відповідальність за порушення вимог щодо впровадження постійно діючих процедур НАССР;
  • Запровадження операторами потужностей базових програм-передумов;
  • Які процеси мають бути охоплені програмами-передумовами;
  • Послідовність дій з розробки  та впровадження системи НАССР на виробництві.

Наголошено на тому, що набрали чинності  пункт 2 частини другої статті 20, ст.21, пункт 4 частини першої статті 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» для операторів ринку, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей).

Статтею 64 Закону передбачено відповідальність операторів ринку за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.

В другій половині дня проведено практичну частину навчання із запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках на підприємстві по переробці продуктів бджільництва ТзОВ «ЮКРЕНІАН БІ».

Акцентовано увагу на розташуванні та обгрунтуванні критичної контрольної точки у виробничі процесі. Розглянуті програми передумови та впровадження хорошої виробничої практики.

SAM 0118

SAM 0140

FHD2825

SAM 0126

 

сайт зроблено в adgrafics