У приміщенні Ганнопільської сільської ради Шепетівського району відбулася нарада за участі спеціалістів відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та керівників закладів загальної середньої освіти Ганнопільської громади.
Основною темою зустрічі стало впровадження та застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) у закладах освіти громади. Учасники підбили підсумки позапланових заходів державного нагляду (контролю), проведених протягом 2025 навчального року.
Участь у заході взяли керівники освітніх установ та голова Ганнопільської громади.
Під час наради обговорено результати обстеження харчоблоків відповідно до вимог уніфікованого акту. Особливу увагу зосереджено на таких питаннях:
- загальні гігієнічні вимоги до харчоблоків та приміщень, де здійснюється обіг харчових продуктів;
- умови утримання виробничих і складських приміщень, обладнання та інвентарю;
- вимоги до обладнання, що контактує з харчовими продуктами;
- гігієнічні вимоги до продуктів та інгредієнтів;
- правила транспортування харчових продуктів до закладів освіти;
- заходи щодо уникнення перехресного забруднення шляхом розділення виробничих процесів у часі.
Крім того, керівники закладів освіти спільно з представниками Держпродспоживслужби проаналізували етапи впровадження системи НАССР у кожному окремому ліцеї. Обговорено реалізацію програм-передумов та принципи системи, а також важливість дотримання концепції «від лану до столу» — від етапу приймання продуктів до подавання готових страв.
Основна мета системи НАССР — забезпечення належного контролю на всіх етапах харчування дітей з фокусом на запобігання харчовим ризикам.
Надалі пріоритетом діяльності залишається забезпечення безпечного, якісного та здорового харчування дітей у закладах освіти Ганнопільської громади.