Спеціалісти Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області продовжують проводити комісійні обстеження навчально-виховних закладівщодо матеріально-технічної бази, дотримання санітарно-епідемічних вимог, санітарного стану, організації безпечного та якісного харчування.
Особливе значення надається організації харчування дітей, контролю за безпечністю та якістю харчових продуктів, дотриманню технології приготування страв, санітарно-гігієнічному та протиепідемічному режимам на харчоблоках.
Значну увагу приділено дотриманню вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Під час обстежень особлива увага зверталась на:
- впровадження системи НАССР при виробництві харчових продуктів.Роз’яснили деякі статті Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”;
- матеріально-технічного стану потужностей та забезпечення достатньою кількістю технологічного обладнання, посуду і наявність умов для миття та обробки сировини;
- оформлення та особливості ведення документації по харчоблоках.Акцентували увагу комірників на контролі дотримання постачальниками продуктів вимог до маркування продукції, графіку завезення продуктів харчування у заклади освіти, надання товарно-транспортних накладних.
- дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації роботи навчальних закладів.
Були озвучені недоліки і порушення, що були виявлені під час проведення комісійних обстежень харчоблоків та шляхи їх усунення.