Телефон приймальної: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

4200

Спеціалісти Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області продовжують проводити комісійні обстеження навчально-виховних закладівщодо матеріально-технічної бази, дотримання санітарно-епідемічних вимог, санітарного стану, організації безпечного та якісного харчування.

Особливе значення надається організації харчування дітей, контролю за безпечністю та якістю харчових продуктів, дотриманню технології приготування страв, санітарно-гігієнічному та протиепідемічному режимам на харчоблоках.

4199

Значну увагу приділено дотриманню вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

4198

Під час обстежень особлива увага зверталась на:

  • впровадження системи НАССР при виробництві харчових продуктів.Роз’яснили деякі статті Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”;
  • матеріально-технічного стану потужностей та забезпечення достатньою кількістю технологічного обладнання, посуду і наявність умов для миття та обробки сировини;
  • оформлення та особливості ведення документації по харчоблоках.Акцентували увагу комірників на контролі дотримання постачальниками продуктів вимог до маркування продукції, графіку завезення продуктів харчування у заклади освіти, надання товарно-транспортних накладних. 
  • дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації роботи навчальних закладів.

Були озвучені недоліки і порушення, що були виявлені під час проведення комісійних обстежень харчоблоків та шляхи їх усунення.

сайт зроблено в adgrafics