Забезпечення достатнього, якісного, безпечного, збалансованого харчування у закладах освіти залишається одним із пріоритетних завдань сьогодення. Повноцінне, безпечне та якісне харчування дітей відповідно до віку і стану здоров’я під час перебування у школі та садочку є одним з важливих умов підтримки їх здоров’я і здатності до ефективного навчання та розвитку.
Спеціалісти Держпродспоживслужби Хмельниччини продовжують здійснювати контроль за організацією харчування в закладах освіти Хмельницького району.
Харчування здійснюється з дотриманням нормативних документів:
- Постанови КМУ "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку;
- Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти;
- Санітарний регламент для закладів дошкільної освіти.
При проведенні комісійних обстежень закладів освіти Меджибізької ТГ (ЗОШ та ЗДО с. Требухівці), Лісовогринівецької ТГ (гімназія та ЗДО с. Аркадіївці) встановлено, що у закладах середньої освіти організоване одноразове гаряче харчування, у закладах дошкільної – залежить від тривалості роботи закладу. На всі продукти харчування, які постачаються в наявності декларації про відповідність, що підтверджують їх походження, якість та безпечність. В наявності оновлена картотека страв, погоджені керівником закладу технологічні карти. Щодня кухар відбирає добові проби кожної страви раціону перед видачею їжі у присутності медпрацівника або відповідальної особи за харчування. Проби кожного приймання їжі зберігаються впродовж доби, до завершення аналогічного приймання їжі наступного дня, на харчоблоці у спеціально відведеному в холодильнику місці. Примірні чотиритижневі меню різноманітні, складені згідно із нормами харчування відповідно до вікових категорій, відповідають вимогам санітарного законодавства та погоджені з Держпродспоживслужбою.
Спільна робота з органами місцевого самоврядування, відділами освіти територіальних громад у даному напрямку продовжується.