Фахівці Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області продовжують позапланові перевірки харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів, закладів дошкільної освіти об’єднаних територіальних громад та окремих постачальників харчових продуктів. Основна увага приділяється відповідності санітарно-гігієнічним вимогам, дотриманню належних умов у харчоблоках, простежуваності безпечності харчової сировини та готових продуктів, а також виконанню законодавчих норм щодо безпечності харчових продуктів. З початку року уже здійснено 8 заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.
Також, у Ганнопільському ліцеї Ганнопільської територіальної громади відбувся семінар-навчання для працівників харчоблоку, медичної сестри та заступника директора. Тема семінару – «Запровадження та застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах HACCP у закладах загальної середньої освіти».
Під час зустрічі учасники обговорили:
✔️ Дотримання гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів у харчоблоці.
✔️ Контроль за діяльністю постачальників харчових продуктів.
✔️ Аналіз супровідної документації, що підтверджує безпечність отриманої сировини та продуктів.
Також було виявлено проблемні питання та недоліки у процесі впровадження системи НАССР, які потребують подальшого вирішення.
Такі заходи спрямовані на підвищення якості харчування в навчальних закладах та забезпечення здоров’я дітей.