Телефон: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

4894

Спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області разом із відділом освіти Лісовогринівецької ОТГ 06 лютого провели комісійне обстеження Лісовогринівецького ліцею Лісовогринівецької сільської ради Хмельницького району Хмельницької області.

4895

Обстеження проводилось на предмет дотримання санітарного законодавства, основних законодавчих документів, вимог до організації харчування та норми харчування для дітей та підлітків всіх вікових груп в різних організованих дитячих колективах.

Особлива увага зверталась на дотримання постанови КМУ від 24 березня 2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та наказу МОЗ України від 25.09.2020 № 2205 "Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти", де чітко визначені санітарно-епідеміологічні вимоги, виконання яких дозволяє створити умови розвитку, виховання та навчання дітей та є профілактикою виникнення ГКІ та харчових отруєнь, а саме:

  • утримання територій в тому числі відсутність аварійних споруд(спортивні споруди, надвірні туалети, об’єкти незавершеного будівництва), рослин з отруйними властивостями;
  • утримання приміщень, маркування меблів;
  • маркування постільної білизни;
  • дотримання параметрів мікроклімату;
  • проведення лабораторного контролю за якістю води, станом повітря, мікроклімату.

Крім того, особливу увагу приділили стану приміщень харчоблоку, вимогам до зберігання харчових продуктів, своєчасному проходженню медичних оглядів працівників закладів, веденню записів в журналах, безперебійній роботі холодильного та технологічного обладнання, дотримання технології приготування страв, забезпечення дітей безпечними та якісними харчовими продуктами, забезпеченню дотримання санітарних умов перебування дітей в закладах освіти.