Телефон: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

4865

28 січня 2025 року з метою підвищення обізнаності та надання практичної допомоги спеціалістами Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено семінар-навчання із керівниками, кухарями та медичними працівниками закладів загальної середньої і дошкільної освіти на тему: «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів освіти щодо організації харчування учнів» Старокостянтинівської ТГ.

4864

Під час навчання були висвітлені основні принципи, на яких базується система НАССР. Йшлося, зокрема, про аналіз небезпек та здійснення контролю, починаючи від приймання продуктів на харчоблоки до подачі готової страви. Відповідний контроль повинен відбуватись на етапах зберігання продуктів, які швидко псуються, дотримання особистої гігієни працівниками їдалень і санітарних норм у приміщенні, дотримання технології приготування їжі.

4863

В ході проведення семінару акцентувалась увага на дотриманні погоджених примірних 4-х тижневих меню, здійснення щомісячного контролю за дотриманням встановлених норм харчування та аналізу їх виконання.

Також під час семінару були роздані Пам’ятки з профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь.