Телефон: (0382) 65-07-34
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 364-77-80, (050) 230-04-28
НА ЗАХИСТІ ЛЮДЕЙ,
ТВАРИН І РОСЛИН

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

4853

Спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели зустріч з відділами освіти Городоччини та Летичівщини, з метою забезпечення організації безпечного, повноцінного, збалансованого харчування та недопущення харчових отруєнь дітей в закладах загальної середньої освіти у 2025 році та дотримання вимог законодавства при укладанні угод та проведення тендерів щодо постачання харчових продуктів в освітні заклади.

Під час зустрічі обговорено окремі статті Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та пункти Інструкції з організації харчування дітей. Спеціалісти наголосили, що продукти та сировина повинні надходити до закладів освіти лише за наявності супровідних документів та з дотриманням усіх відповідних процедур. Водії автотранспорту та особи, що супроводжують продукти, повинні мати при собі особову медичну книжку з результатами проходження обов’язкових медичних оглядів, а також повинні мати санітарний одяг (халат, рукавиці, одноразові маски та  антисептичні засоби).

4854

Крім того, звернули увагу присутніх на дотримання санітарно-гігієнічних вимог під час постачання продуктів харчування, обсяг та частоту завозів продуктів харчування та продовольчої сировини, необхідних документів, що повинні бути у постачальника.

Особлива увага під час заходу була приділена режиму роботи під час вимкнення світла, адже тривале вимкнення світла може призвести до псування продуктів та до спалахів харчових отруєнь.