На виконання листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів №11.1.3-3/23599 від 08.11.2023, розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.10.2023 № 990 «Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року спеціалістами Шепетівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області було проведено семінар-навчання в ліцеї «ЕРУДИТ» Нетішинської міської ради Шепетівського району щодо запровадження і застосування постійно діючих процедур, які базуються на принципах аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти.
НАССР(Hazard Analysis and Critical Control Points) – це система аналізу небезпечних факторів і критичних контрольних точок. Вона є міжнародно визнаним стандартом, який застосовується для забезпечення безпечності харчових продуктів на всіх етапах їх виробництва, обробки, зберігання, транспортування та реалізації.
Головна мета НАССР– це запобігання виникненню небезпечних факторів, які можуть призвести до харчових отруєнь або інших проблем зі здоров'ям споживачів, особливо в організованих дитячих колективах. Етапи впровадження, дієві заходи контролю ґрунтовно обговорено з присутніми працівниками ліцею «ЕРУДИТ», спеціалісти Держпродспоживслужби відповіли на ряд гострих питань.
Під час обговорення стратегії реформування системи шкільного харчування досягнуто взаєморозуміння між спеціалістами Держпродспоживслужби та керівництва і працівників харчоблока щодо важливості поетапного переходу до дієвої системи безпечного харчування.