Забезпечення контролю за дотриманням вимог щодо якісного та безпечного харчування дітей в навчальних закладах, було і залишається одним із пріоритетних питань Держпродспоживслужби.
Відповідно, працівниками відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Хмельницького районного управління, було проведено семінар-нараду з метою підвищення рівня знань, при організації та забезпеченні якісного, збалансованого та безпечного харчування дітей в 2025 році в навчальних закладах громади.
Розглянуто питання щодо застосування вимог до постачальників харчових продуктів, додержання ними умов зберігання, транспортування харчових продуктів та сировини, наявності відповідного зразка оформлених супровідних документів, а також проходження ними, як операторами ринку, державного контролю. Дотримання гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях в закладах освіти. Впровадження та виконання процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках – НАССР.