Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

9813

09 січня 2025 року на базі Сахновецького ліцею Сахновецької територіальної громади спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області  проведено семінар-нараду з питань безпечного повноцінного та збалансованого харчування дітей у закладах освіти.

У заході взяли участь начальник відділу освіти Сахновецької територіальної громади, директора закладів загальної середньої освіти громади, відповідальні працівники за організацію харчування, працівники харчоблоків, а також медичні працівники, керівники груп НАССР, кухарі. 

В ході наради були висвітлені такі питання, як: впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), особливостей практичного застосування програм-передумов та вимоги до постачальників харчових продуктів в освітні заклади. Наголошено, що функціонування системи НАССР навіть у невеликих харчоблоках є можливим. Також, фахівці Держпродспоживслужби ще раз нагадали учасникам про необхідність виконання  фізіологічних норм харчування, основні принципи складення примірного чотиритижневого сезонного меню, затверджених Постановою КМУ від 24.03.2021 №305 «Про запровадження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» зі змінами, можливість розширення асортименту меню за рахунок збільшення кількості овочів і фруктів, створення на харчоблоках умов для виконання санітарно-гігієнічних вимог у відповідності до санітарних регламентів в закладах освіти, наголосили на важливості ведення журналів підрахунку норм харчування, технологічної документації на страви та вироби. Акцентовано увагу медпрацівників загальноосвітніх закладів на профілактиці спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, харчових та нехарчових отруєнь, безпечність та якість харчових продуктів, правила щодо їх приймання, транспортування та зберігання, забезпечення закладів дезінфікуючими та миючими засобами.

сайт зроблено в adgrafics