Спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели нараду-семінар з кухарями Волочиської МТГ з метою забезпечення організації безпечного, повноцінного, збалансованого харчування та недопущення харчових отруєнь дітей в закладах загальної середньої освіти у 2025 році та дотримання вимог законодавства при укладанні угод та проведення тендерів щодо постачання харчових продуктів в освітні заклади.
Встановлення кваліфікаційних критеріїв (вимог) до учасників тендерних процедур щодо обов’язкового враховувати вимоги Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (наявність у постачальника харчових продуктів державної реєстрації потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів та експлуатаційного дозволу; наявність в учасника процедури закупівлі обладнання, матеріально-технічної бази та технологій (наявність спеціалізованого автомобіля, наявність санітарного одягу (халат, рукавиці), забезпеченість автомобіля маркованою тарою, наявність в автомобілі повірених засобів вимірювальної техніки щодо дотримання необхідних температурних режимів при транспортуванні харчових продуктів до закладів освіти); наявність Акту складеного за результатами проведення позапланового заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин затверджений Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 08 серпня 2023 року № 1503; наявність у постачальника ветеринарно-санітарного паспорта (книжки) на автомобіль; проходження медичного огляду та наявність особової медичної книжки у водія, а також у особи, що супроводжують продукти у дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи; наявність ТТН та іншої супровідної документації.