Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

9573

«Жорстка вода»– напевно кожен хоч раз за своє життя чув цей вираз. Що це означає? 

Жорстка або тверда вода – це вода з високим вмістомсолей, зокрема, кальцію та магнію. Це так звані «солі жорсткості». Для нормального функціонування організму необхідно, щоб їх вміст був у нормі.Якщо ж цей показник перевищений, то така вода вважається жорсткою.

Різна кількість солей жорсткості у різних регіонах пов’язана з тим, що вода є розчинником. Проходячи через різні шари ґрунту, вона насичується мінералами. Відповідно, чим більше кальцію, магнію та інших солей жорсткості в землі – тим більший буде їх рівень у воді. 

Більш жорсткою є вода з підземних джерел, особливо, якщо дана місцевість багата солями кальцію і магнію. Жорсткість води з поверхневих джерел відносно невисока. Розрізняють кілька видів жорсткості води: постійна жорсткість (не карбонатна) – це вміст у воді нітратів магнію і кальцію, сульфатів, хлоридів; тимчасова (карбонатна) – вміст кальцію і магнію; загальна – наявність усіх сполук, характерних для постійної і тимчасової жорсткості. 

У невеликих кількостях і кальцій і магній корисні для нашого організму. При цьому, регулярне вживання жорсткої води може негативно позначитися на нашому здоров'ї зокрема: поява піску або каміння в нирках та сечовому міхурі, посилення проблем із серцево-судинною системою, сухість та лущення шкіри, проблеми з суглобами, розвиток у дітей атопічного дерматиту.

Крім шкоди здоров'ю, жорстка вода приносить й інші неприємності, такі як: швидка поломка побутової техніки, через утворення накипу на нагрівальних приладах; підвищена витрата електрики у побутовій техніці; велика витрата миючих засобів; кава менш ароматна і смачна; овочі та м'ясо довше варяться;  решта страв стає менш смачним. 

Прибрати або зменшити жорсткість води у будинку можливо шляхом кип’ятіння, та застосовуючи відповідні фільтри.Воду для посудомийних, пральних машин можна пом’якшувати за допомогою спеціальних засобів. 

Вживайте чисту воду та будьте здорові.

сайт зроблено в adgrafics