Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

5969

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08 березня 2024 року № 261 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 року № 303 і від 03 травня  2022 року № 550», відповідно до секторального плану державного ринкового нагляду на 2024 рік та наказу Держпродспоживслужби України від 01 березня 2024 №122 «Про затвердження Регламенту планування та звітування про результати державного ринкового нагляду» за 9 місяців 2024 року спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами проведено 13 планових перевірок характеристик продукції у її розповсюджувачів: 7 перевірок – низьковольтного електричного обладнання та з електромагнітної сумісності обладнання; 6 перевірок – побутових ламп неспрямованого випромінення.

За звітний період фахівцями управління проведено 6 позапланових перевірок за ланцюгом постачання, відповідно до інформації, яка надійшла з національної інформаційної системи ринкового нагляду та системи оперативного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик та 2 перевірки – за повідомленням від митних органів митного поста «Хмельницький» Хмельницької митниці. 

Під час здійснення заходів державного ринкового нагляду виявлено 18271 штуки продукції, яка не відповідає встановленим вимогам: 163 штуки продукції під час планових перевірок; 18108 штук продукції під час позапланових перевірок.

Прийнято 52 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, а саме: 47 рішень щодо обмеження надання продукції на ринку, з них: 21 –  усунення формальної невідповідності; 17 рішень тимчасової заборони надання продукції на ринку; 9 рішень приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами; 5 рішень щодо заборони надання продукції на ринку.

За результатами проведеного аналізу повідомлень про виконання рішень, поданих суб’єктами господарювання повністю скасовані рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо 105 штук продукції, яка не відповідала встановленим вимогам.

За 9 місяців 2024 року відібрано: 8 зразків продукції для проведення лабораторних досліджень (випробувань) загальною вартістю 10,045 тис. грн; 3 зразки продукції за результатами лабораторних досліджень не відповідають встановленим вимогам.

Суб’єктами господарювання за зразки, які не відповідають встановленим вимогам відшкодовано 66,4 тис. грн.

За порушення суб’єктами господарювання вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» до них застосовано адміністративно-господарські санкції у вигляді штрафу на суму 68,0 тис. грн, з них: 34,0 тис. грн – перераховано до Державного бюджету України.

Також з метою інформування громадськості щодо актуальних питань у сфері ринкового нагляду та про результати здійснення діяльності органу ринкового нагляду за звітний період на вебпорталі Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області розміщено 21 інформаційний матеріал про діяльність у сфері ринкового нагляду.

Протягом звітного періоду фахівцями управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами надавалась консультаційна підтримка суб’єктам господарювання щодо дотримання ними вимог законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції та надання на ринок продукції, яка відповідає встановленим нормам.

Зокрема, задля досягнення результативності у проведенні планових перевірок характеристик продукції проведено заходи щодо оцінки здійснення суб’єктами господарювання ініціативного та самостійного моніторингу безпечності введеної в обіг продукції на споживчому ринку.

Працівники відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, в умовах воєнного стану, продовжують роботу спрямовану на запобігання порушення у сфері ринкового нагляду.

сайт зроблено в adgrafics