Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

5703

За підсумками проведеної роботи фахівцями управління захисту прав споживачів і контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області щодо контролю за дотриманням законодавства про рекламу, в частині захисту прав споживачів, контролю за дотриманням рекламодавцями, виробниками і розповсюджувачами реклами законодавства про рекламу, шляхом обстеження рекламної продукції та фіксації (фото, аудіо та т. п.) допущених порушень чинного законодавства; з питань дотримання антитютюнового законодавства – здійснювались заходи державного нагляду (контролю); проводився відповідний моніторинг, на підставі якого були прийняті рішення про визнання реклами недобросовісною, прихованою; про визнання порівняння в рекламі неправомірним, з одночасним зупиненням її розповсюдження та було вжито заходів до суб’єктів господарської діяльності: рекламодавців, виробників та розповсюджувачів реклами, які порушують законодавство про рекламу та антитютюнове законодавство.

За звітний період отримано 14 письмових звернень: 1 лист Управління архітектури та містобудування м. Хмельницького; 13 звернень від споживачів.

З них: 1 – щодо реклами тютюнових виробів, предметів, повʼязаних з їх вживанням, травʼяних виробів для куріння, електронних сигарет, заправних контейнерів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння; 9 – щодо розміщення кальяну або куріння, вживання, кальянів у приміщеннях закладів ресторанного господарства, нерозміщення інформації (ознаки порушень згідно ч.2 ст. 13 Закону «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоровʼя населення»). 

За підсумками проведених позапланових заходів контролю – 7 субʼєктів господарювання притягнуто до відповідальності, з накладенням фінансових санкцій на суму 68,0 тис. грн.

Станом на 1 жовтня  2024 року фахівцями управління досліджено 239 рекламоносіїв: 185 у сфері зовнішньої реклами; 23 у сфері внутрішньої реклами: 4 в аудіальних та аудіовізуальних медіа; 8 в друкованих медіа; 4 в онлайн-медіа; 3 на платформах спільного доступу до відео та платформах спільного доступу до інформації; 2 у сфері електронних комунікацій; 10 на транспорті.

При дослідженні рекламоносіїв – виявлено 98 порушень. З них: 48 – у сфері зовнішньої реклами; 50 – у сфері внутрішньої реклами.

Заведено 50 справ за ознаками порушень вимог ч. 4 ст. 8 Закону України «Про рекламу» (знижки, акції). За виявлені порушення вимог законодавства про рекламу до 50 рекламодавців застосовано штрафні санкції на суму 100,994 тис. грн, з них: 46,079 тис. грн сплачено у добровільному порядку до Державного бюджету України (в основному відповідальність згідно з ч. 6 ст. 27 Закону України «Про рекламу»).

Заведено 13 справ щодо порушення ч. 1 ст. 6 Закону України «Про рекламу» та ст.32 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» щодо розміщення і розповсюдження реклами іноземною мовою. За виявлені порушення 13 субʼєктів господарювання притягнуті до відповідальності, з накладенням фінансових санкцій на суму 119,996 тис. грн. 

Проведено 2 перевірки та накладено штрафних санкцій на суму 5,8 тис. грн. за порушення ч. 3 ст.7, ч.1 ст.8 ЗУ "Про рекламу".

Здійснюється щоденна робота з опрацювання та виконання наказів, розпоряджень та інших доручень керівництва Головного управління.

сайт зроблено в adgrafics