02.10.2024 спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області взяли участь у зібранні керівників закладів освіти Розсошанської ОТГ.
Метою наради було провести роз’яснювальну бесіду щодо дотримання вимог безпечності та якості харчових продуктів в закладах освіти на прикладі виявлених недоліків у харчоблоці Красилівського ліцею Красилівської міської ради, де діти отримали харчове отруєння, а саме: про доцільність контролю температурних режимів у холодильних та морозильних обладнаннях для зберігання харчових продуктів; дотримання правил товарного сусідства; проведення генеральних прибирань та дезінфекцій у харчоблоках та складських приміщеннях; способи обробки яєць та умови їх зберігання; та найважливіше – навчання персоналу харчоблока щодо вищезазначеного!
Наголосили на раціональності використання виділених коштів на заклади освіти, а також про доцільність співпраці з Хмельницькою регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби в Хмельницькій області для контролю проведених генеральних прибирань та проведених дезінфекцій, дотримання правил особистої гігієни та гігієни поводження з харчовими продуктами, а також дослідження готових страв на показники безпеки. Також проінформували про вірусне захворювання – сказ, та надали запобіжні рекомендації.
Маємо надію, що негативний досвід з Красилівським ліцеєм допоможе нам правильно організувати роботу, щоб надалі інцидентів з харчовими отруєннями діток у закладах освіти не повторювалося.
Дбаємо про здоров’я наших діток разом!!!