Спеціалістами Шепетівського районного управління з питань безпечності харчових продуктів та державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства на постійному контролі утримується питання моніторингових обстежень операторів ринку щодо виробництва, обігу, зберігання та реалізації харчових продуктів, особливо в період обмеженого електропостачання.
Щоденно здійснюються візити у заклади торгівлі з метою огляду стану зберігання та реалізації харчових продуктів, виявлення проблем з електрозабезпеченням, роз’ясненням щодо правил поводження з харчовими продуктами, санітарним станом приміщень та гігієною персоналу.
В умовах воєнного стану та регулярних відключень електроенергії питання забезпечення безпечності харчових продуктів набуває особливої актуальності. Для обміну досвідом та розробки спільних рекомендацій 6 серпня 2024 року спеціалістами Шепетівського районного управління було проведено семінар-нараду з операторами ринку харчових продуктів. У заході взяли участь представники 35 підприємств, що здійснюють свою діяльність на території Славутської та Нетішинської міських громад. Учасникам семінару було нагадано про необхідність використання автономних джерел живлення для підтримання температурного режиму в холодильному обладнанні. Були доведені рекомендації щодо зберігання різних видів продуктів з урахуванням їхніх особливостей, дотримання вимог санітарного законодавства з метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення. Вимоги до територій торговельних закладів, водопостачання і водовідведення, вентиляції приміщень, виробничих і допоміжних приміщень, заходи боротьби з гризунами та комахами, медичні огляди працівників. Особлива увага приділена застосуванню миючих та дезінфікуючих засобів.
Крім того, розроблені та передані операторам ринку пам’ятки щодо поводження з харчовими продуктами під час відсутності електропостачання.
Робота в даному напрямку продовжується.