Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5563

На виконання листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів №11.3.2-3/14667 від 16 липня 2024 року, щодо віялових  та аварійних відключень електроенергії, що своєю чергою впливає на виробництво та обіг харчових продуктів, спеціалістами Шепетівського районного управління проведено ряд заходів щодо інформування операторів ринку: надіслано статті для розміщення на інформаційних ресурсах територіальних громад району, розроблені пам’ятки як для операторів ринку, так і для громадян щодо дотримання основних технологічних та гігієнічних вимог при зберіганні харчових продуктів - «Поради підприємцю щодо поводження з харчовими продуктами у випадку вимкнення електропостачання» та «Запобігти харчовим отруєнням: поради Держпродспоживслужби та МОЗ. Війна не скасовує ризики харчових отруєнь!».

Проводиться роз’яснювальна робота в закладах роздрібної торгівлі та на агропродовольчих ринках, при виявленні недоліків та фактів недотримання температурних режимів виноситься усне застереження та повторно здійснюється моніторинговий огляд щодо їх усунення.

В окремих закладах торговельних мереж м. Славути були встановлені факти торгівлі морозивом, яке було в процесі розмерзання і повторного заморожування, та втратило форму. На сільськогосподарському ринку м. Славута, оператором ринку викладена і непродана заморожена рибна та м’ясна сировина, яка також могла бути повторно заморожена. 

Підприємцям вказано на виявлені порушення та взято до контролю, для недопущення надалі виявлених порушень.

сайт зроблено в adgrafics