Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5544

Реагуючи на усне звернення громадянки м. Хмельницького щодо завищеної ціни на хліб в одному з об’єктів роздрібної торгівлі міста, спеціалісти сектору контролю за регульованими цінами управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області здійснили вихід на зазначений об’єкт, з метою запобігання порушенням при встановлені роздрібних цін на окремі товари.

Представнику суб’єкта господарювання було нагадано про вимоги, встановлені постановою КМУ від 19.06.2023 № 650 на період воєнного стану та трьох місяців після його припинення чи скасування на продовольчі товари вітчизняного виробництва, крім товарів, маркованих як органічна продукція. А саме: на борошно пшеничне вищого сорту, молоко пастеризоване жирністю 2,5 % (у плівці), хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, птицю (тушки курячі, четвертини тушки курячої), батон, олію соняшникову рафіновану 

встановлено граничний рівень торговельної надбавки у розмірі не більш як 10 % з урахуванням рекламних, маркетингових послуг, послуг з підготовки, обробки, пакування, інших послуг, пов’язаних з реалізацією відповідних товарів кінцевому споживачу. 

У ході проведення заходу суб’єктом господарювання, з власної ініціативи, були надані первинні документи, відповідно до яких було встановлено, що торговельна надбавка на хліб житньо-пшеничний та батон складає 10 %. Тобто – вимоги законодавства щодо порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін дотримані.

За результатами здійсненого заходу, громадянці, в телефонному режимі, надані ґрунтовні роз’яснення з питання, порушеного в її зверненні.

Вкотре, нагадуємо споживачам, що в разі виявлення випадків можливих порушень законодавства у сфері ціноутворення, неправомірного підвищення цін на вище перераховані товари, ви можете повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області: поштою на адресу вул. Шевченка, 53, м. Хмельницький, 29001, з використанням мережі Інтернет та засобів електронного зв’язку на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або за допомогою засобів телефонного зв’язку за номером (0382) 65-07-34.

сайт зроблено в adgrafics