Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5514

Обстеження показали, що на окремих сортах картоплі виявлені перші ознаки ураження рослин фітофторозом.Сприятливі умови для розвитку збудника хвороби (дощі, рясні роси, висока відносна вологість повітря). Спори поширюються при температурі від +3 до +250С. Збудником фітофторозу є грибок, що викликає ураження всього стебла, листя і плодів. Під час епіфітотії хвороба здатна знищити до 100% врожаю.

Одним із важливих шляхів боротьби з фітофторозом є використання стійких сортів, дотримання сівозміни та підгортання картоплі. Разом з тим хімічний метод залишається найбільш ефективним для захисту картоплі від хвороб. Для отримання найкращого результату щодо обмеження поширення фітофторозу необхідно одночасно з інсектицидними обробками провести профілактичне обприскування фунгіцидами- до початку появи симптомів хвороби, адже попередити захворювання набагато простіше та ефективніше.

Для захисту пасльонових від фітофторозу рекомендовано впродовж сезону через 10-14 днів проводити обробки рослин. Оскільки у збудника з часом може з’явитися резистентність до певного фунгіциду системної дії, бажано не використовувати протягом сезону один і той самий препарат. Обробки доцільно поєднувати з позакореневим підживленням та регуляторами росту рослин. При проведенні захисних обробок необхідно використовувати препарати згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні».

Захисні обробки посівів слід проводити в ранішні та вечірні годинидотри.

сайт зроблено в adgrafics