Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5508

20 червня 2024 року у м. Хмельницький відбулася зустріч з представниками Державної служби захисту рослин Міністерства сільського господарства Латвії за участі представника Управління контролю в рослинництві Департаменту фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби Світлани Лахтіонової. Захід відбувся в рамках проєкту Європейського Союзу Twinning «Наближення національного законодавства України у сфері державного нагляду (контролю) за ГМО у відкритих системах, охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва до європейських норм та стандартів».

Від Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області у заході взяли участь перший заступник начальника – Олександр Садов’юк, начальник управління фітосанітарної безпеки – Володимир Івасюк, заступник начальника управління-начальник відділу контролю в сфері насінництва, розсадництва та якості зерна – Наталія Грабар та спеціалісти відділу контролю в сфері насінництва, розсадництва та якості зерна.

5507

Розпочавши зустріч, Олександр Садов’юк привітав всіх присутніх. У своєму виступі він розповів про структуру, напрямки роботи, функції та досягнення Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Далі продовжила захід Наталія Грабар, яка під час своєї презентації розглянула повноваження відділу контролю в сфері насінництва, розсадництва та якості зерна управління фітосанітарної безпеки, розкрила вимоги законодавства та практичні аспекти здійснення державного нагляду (контролю) в сфері насінництва та розсадництва на території Хмельницької області, розповіла про роботу, яка проводиться спеціалістами відділу.

Латвійські колеги, своєю чергою, розповіли про роботу Державної служби захисту рослин Латвії та порядок здійснення державного контролю за обігом насіння та садивного матеріалу в Латвійській Республіці та Європейському Союзу, навели приклади застосування європейського законодавства у сфері насінництва та розсадництва засновані на особистому досвіді.

Під час виступів точилася жвава дискусія щодо відмінностей у здійсненні державного контролю в Україні та ЄС. По закінченні зустрічі учасники висловили задоволення проведеним діалогом.

сайт зроблено в adgrafics