З метою виконання доручення Голови державної служби Україна з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 31.05.2024 № 01- 11.1.1/5/12-2024 щодо профілактики харчових отруєнь спеціалістами Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області продовжується профілактична роз’яснювальна робота з операторами ринку харчових продуктів стосовно дотримання вимог законодавства щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.
Зокрема акцентується увага на забезпеченні гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу, проведення навчань із гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами.
Операторам ринку потужностей з обігу риби та рибної продукції наголосили про необхідність допущення до реалізації лише патраної риби заради зниження ризику захворювання людей на ботулізм.
В ході проведення санітарно-просвітницької роботи серед населення наголосили на необхідності уникнення купування продуктів харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб, а при купівлі будь-яких харчових продуктів у торговельних закладах, при виникненні підозри чи сумнівів щодо їх безпечності та якості – вимагати у продавців відповідні документи.
Робота в даному напрямку продовжується.