12 червня 2024 рокуспеціалісти Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області організували та провели семінар-нараду з операторами ринку харчових продуктів (оптово-роздрібної торгівлі, постачальниками харчових продуктів до загальноосвітніх навчальних закладів, закладів дошкільної освіти та керівників закладів громадського харчування) у м. Славута.
Основні теми, які були опрацьовані:
- харчові токсикоінфекції. Ботулізм – це дуже небезпечно;
- обов’язкове проведення навчання із особистої гігієни персоналу потужностей;
- дотримання вимог законодавства щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, зокрема забезпечення гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу;
- дотримання вимог чинного законодавства стосовно безпечності та окремих показників якості харчових продуктів під час реалізації риби та рибних продуктів;
- вимоги до транспорту, що здійснює перевезення харчових продуктів.
По закінченню семінару-наради слухачам були поставлені контрольні запитання щодо засвоєння матеріалів з профілактики харчових токсикоінфекцій та ботулізму, які безпосередньо впливають на стан здоров’я і можуть становити загрозу для життя людини.
Учасники отримали інформаційні матеріали та пам’ятки «Смертельне отруєння можна попередити».