Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області підготовили доповідь та взяли участь у навчанні Обласного центру соціальних служб, для центрів комплексної реабілітації дітей (осіб) з інвалідністю різних форм власності на тему: «Організація надання соціальних послуг дітям (особам) з інвалідністю».
Під час навчання, особливо наголосили слухачам на дотриманні Законів України «Про систему громадського здоров’я», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», ДСанПіН «Гігієнічні вимоги до улаштування, утримання і режиму спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, та навчально-реабілітаційних центрів», Постанови Кабінету Міністрів України від 6 березня 2019 р. №221 «Про затвердження Положення про спеціальну школу та Положення про навчально-реабілітаційний центр», ДБН В.2.2-18:2007 «Заклади соціального захисту населення» (зі змінами №1; 2), ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд», Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 року №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (із змінами), Наказу МОЗ України від 23.07.2002 №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб» та ряду інших документів.
А також наголошено представникам закладів на обов`язковому дотриманні санітарно-епідеміологічних вимог до умов і організації навчання, виховання, проживання, харчування, корекційно-розвиткової роботи, реабілітації, медичного забезпечення дітей, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку, у спеціальних загальноосвітніх школах (школах-інтернатах), та навчально-реабілітаційних центрах незалежно від форм власності і відомчої належності.