Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5364

Саме під таким гаслом цьогоріч спільнота Міжнародної конвенції із захисту рослин (МКЗР) 12 травня відзначатиме Міжнародний день здоров’я рослин.Під егідою ООН, FАО та МКЗР у всьому світі проходитимуть різноманітні акції спрямовані на те, щоб долучити якомога більшу кількість людей до проблеми збереження здоров’я рослин, а саме надихнути їх на конкретні дії. Україна, як складова світової спільноти, також має пам’ятати про цю важливу дату.

В зв’язку з чим, спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели зустріч з школярами Красилівської гімназії №1 Красилівської міської Ради.

Учням розповіли про значення та роль рослини в житті людини і планети в цілому. Також їм розповіли про небезпечні і шкідливі бур’яни (борщівник Сосновського, амброзія полинолиста), про хвороби і шкідники рослин, їх зовнішні ознаки, про їх шкодочинність та як з ними боротись і захистити навколишнє середовище. 

Увага дітей була звернута також на карантинні організми, які вже трапляються у нас, негативні ризики від їх проникнення в країну під час міжнародних подорожей. Також їм наголосили на уважному поводженні з рослинними продуктами та захисті навколишнього середовища. 

Захід проходив у формі діалогу з використанням наочного матеріалу та посібника «Здорові рослини, здорова планета» та «12 травня – Міжнародний день здоров’я рослин» розробленими Продовольчою сільськогосподарською організацією ООН. 

Такі заходи (тематичні зустрічі з учнями, студентами, презентації, виступи в медіа) спеціалістами управління фітосанітарної безпеки проводяться на території всіх громад Хмельниччини. 

сайт зроблено в adgrafics