Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5358

Фен – незамінний прилад для любителів стильних та акуратних зачісок. За його допомогою можна не тільки швидко висушити волосся, але й створити помітний прикореневий об'єм, змоделювати окремі пасма або випрямити неслухняні локони.

Умовно б’юті-інструменти для сушіння та укладання волосся можна розділити на три категорії:

1. Побутові фени. Моделі для домашнього використання: сушіння волосся, нескладні укладання та зачіски. Такі прилади мають невелику або середню потужність, кілька режимів та швидкостей. Максимально прості та комфортні в експлуатації.

2. Професійні фени. Потужні та масивні інструменти для використання в перукарнях та салонах краси. Витримують багатогодинні навантаження. Мають велику кількість швидкостей, температурних режимів та корисних функцій. Оснащуються кількома насадками для швидкого просушування пасма, формування локонів та створення зачісок. При виборі професійного інструменту варто враховувати вагу та габарити.

3. Компактні фени. Невеликі за розмірами та досить легкі екземпляри. Більшість пристроїв мають складану конструкцію, тому такі фени часто беруть у поїздки. У комплектах постачання деяких моделей передбачені чохли або сумочки для комфортного транспортування. Такі фени також називають дорожніми.

Насамперед можливості фена залежать від його укомплектованості. Залежно від моделі техніка оснащується такими насадками:

- випрямляч;

- для довгого волосся (концентратор);

- для короткого волосся;

- для локонів;

- кучерявого волосся (дифузор);

- для неслухняних.

Вони спрощують догляд і допомагають зробити акуратне укладання, не пошкоджуючи пасма. 

Також багато залежить від кількості швидкостей і режимів нагрівання техніки. Краще, якщо останніх не менше трьох. Це дозволяє обережно просушити й укласти навіть тонке та пошкоджене волосся, не перегріваючи його.

Вага фена залежить від обмотки двигуна, яка буває товстою та тонкою. Легкі фени швидше виходять з ладу, тому що їхня обмотка швидше плавиться від високих температур.

Важливий аспект – довжина шнура. Занадто короткий провід може обмежувати ваше пересування під час сушіння волосся, а надто довгий може плутатися і заважати. Прийнятний показник довжини – 1,5 метра.

Що ж до додаткових функцій та технологій, вони можуть бути такими:

- іонізація – знімає статичну електрику – волосся не електризується, стає гладким і шовковистим;

- холодне повітря – для фіксації зачіски;

- турборежим – подача максимально потужного потоку нагрітого повітря.

Якщо говорити про можливості, які спрощують використання техніки, але безпосередньо на сушіння волосся не впливають, то корисними будуть такі опції:

- шнур, що обертається;

- автовідключення;

- дисплей;

- складана ручка;

- знімні решітка та фільтр;

- захист від перегріву;

- знижений рівень шуму;

- індикатор роботи.

Перед придбанням обов’язково потримайте фен в руці, щоб перевірити, наскільки зручний він буде під час експлуатації. Покриття ручки не повинно бути слизьким, натомість приємним на дотик. Також важливо перевірити, як звучить техніка. Звук повинен бути рівномірним, без гудіння і перепадів.

Нагадуємо, що відповіднодо вимог чинного законодавства маркування електрообладнання повинне містити:

- тип, номер партії чи серійний номер або інший елемент, який дає змогу його ідентифікувати;

- виробники та імпортери зазначають своє найменування, зареєстроване комерційне найменування чи зареєстровану торговельну марку (знак для товарів і послуг) та контактну поштову адресу на електрообладнанні;

- виробники та імпортери забезпечують супроводження електрообладнання інструкціями та інформацією про безпечність, складеними згідно з вимогами закону щодо порядку застосування мов. Зазначені інструкції та інформація про безпечність, а також будь-яке маркування повинні бути чіткими, зрозумілими та дохідливим;

- якщо відповідність електрообладнання цілям, пов’язаним з безпечністю, була доведена зазначеною процедурою оцінки відповідності, виробники складають декларацію про відповідність і наносять знак відповідності технічним регламентам.

До уваги споживачів та суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію нехарчової продукції, спеціалісти Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами забезпечують консультаційну підтримку з питань, пов’язаних з державним ринковим наглядом за адресою: м. Хмельницький, вул. Грушевського, 87, кабінет № 213, № 216, тел. (0382) 79-51-55, тел. (0382) 76-29-29.

сайт зроблено в adgrafics