Як безпечно для здоров’я відпочити на природі? У вихідні дні будуть виїзди на пікніки на природу. Що потрібно знати, щоб продукти не псувалися і не стали причиною отруєння?
При виїзді на природу не забувайте, що швидкопсувні продукти залишаються цілий день на сонці, після чого їх вживання може призвести до харчового отруєння.
Основні правила:
- перед відпочинком захопіть з собою достатню кількість льоду або морозильних пакетів в термосумці з продуктами;
- сирі продукти, готові страви зберігайте в окремому посуді в термосумках;
- продукти, які не призначені для зберігання за температури більш як 8 °С, треба з’їсти не пізніше, ніж протягом 2-3 годин з моменту їх виймання з холодильника. Це стосується салатів із майонезними заправками, іншими соусами, ковбас, м’ясних виробів, кондитерських виробів з кремом тощо;
- візьміть з собою достатню кількість питної води;
- перед приготуванням та прийомом їжі ретельно мийте руки і використовуйте дезінфікуючі засоби;
- не можна вживати незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини;
- заборонено використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річки чи озера;
- не залишайте після відпочинку сміття, яке буде надалі приносити шкоду для здоров’я людей та навколишнього середовища.
При дотриманні цих нехитрих правил можна добре відпочити!