Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5336

Звертаємо Вашу увагу, що погодні умови квітня надзвичайно сприятливі для поширення спор парші та ураженню ними плодових дерев. Поширення хвороби відбувається за температури повітря 7-22°С, вітряних потоків та крапель дощу, що ми тепер і спостерігаємо. Хвороба уражує листки та плоди, на яких утворюються бурі плями розміром 2-13 мм. Сильно уражені листки передчасно засихають та обпадають, а плоди деформуються та розтріскуються. За вегетаційний період, залежно від температурних умов, розвивається 4-10 генерацій хвороби.

Також на яблуні проходить розвиток борошнистої роси. Хвороба уражує листки та пагони. Збудник створює можливість масового поширення хвороби за теплої погоди з високою відносною вологістю повітря.

Захист плодових насаджень від парші та борошнистої роси слід проводити після цвітіння яблуні шляхом обприскування дозволеними фунгіцидами відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Надалі захист плодових дерев проводять, виходячи з погодних умов, сприйнятливості сорту та терміну захисної дії попереднього препарату.

Заходи захисту слід проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години, суворо дотримуючись вимог санітарної безпеки, охорони праці та навколишнього середовища, а також ст. 4 ЗУ «Про захист рослин» (суворе додержання регламентів застосування засобів захисту рослин; збереження корисної флори і фауни; недопущення пошкодження рослин, погіршення їх стану та забруднення продукції рослинного походження і довкілля засобами захисту рослин).

Не менше, як за дві доби, а при застосуванні засобів захисту рослин на медоносних рослинах – за три доби, про час та місце проведення обприскувань обов’язково попередити голів сільських і селищних рад, населення та пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до 10 кілометрів від площ, які планується обробляти. На оброблених ділянках обов’язково  виставити попереджуючі знаки.

сайт зроблено в adgrafics