Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5335

Незабаром велике свято Воскресіння Господнього – Великдень. Готуючись до великодніх свят, ми часто заздалегідь купуємо продукти для святкового столу, який складається з великої кількість різноманітних страв.  

І щоб зустріти свято без погіршення здоров’я, Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області нагадує, як убезпечити себе від інфекційних захворювань та мінімізувати ризик виникнення гострих кишкових інфекцій. Для цього необхідно дотримуватись основних правил профілактики та наступних рекомендацій:

  1. Не купуйте продукти харчування в місцях несанкціонованої торгівлі (стихійних ринках або «з рук» у приватних осіб), закупівлю харчових продуктів для виготовлення страв здійснювати лише в закладах торгівлі та на ринках.
  2. При купівлі фасованого харчового продукту звертайте увагу на цілісність упаковки, маркування, умови його зберігання та реалізації, а також обов’язково, на термін придатності харчового продукту.
  3. Дотримуйтесь правил зберігання харчових продуктів. Неодмінно помістіть в холодильник м’ясо та м’ясні страви, рибу і морепродукти, молочні продукти, салати, кремові кондитерські вироби. Дотримуйтесь правил окремого зберігання та обробки сирих та готових продуктів, а також м’яса та овочів.
  4. Чітко дотримуватися технології приготування їжі та використовувати лише доброякісні продукти.
  5. Готові страви необхідно вживати свіжими, зберігати не більше 2 годин (особливо салати) при температурі +2° C-+6 °C або, якщо страва готувалася заздалегідь, слід перед вживанням провести її повторну термічну обробку.
  6. Для приготування їжі використовуйте лише питну воду гарантованої якості.
  7. Під час приготування м’ясо та рибу необхідно добре проварювати та просмажувати, особливо вироби з фаршу.
  8. Курячі яйця перед використанням слід обов’язково мити; молоко перед споживанням слід обов’язково кип’ятити, непастеризований сир використовувати для страв, які піддаються термічній обробці.
  9. Свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою.
  10. Не залишайте страви зі святкового столу для споживання на наступні дні.
  11. Завжди ретельно мийте руки з милом перед початком приготування та вживання їжі, а також після відвідування вбиральні та при переході від одного технологічного процесу до іншого.
  12. Якщо ви відчуваєте себе нездоровим, маєте підвищену температуру, розлад шлунку, нудоту, болі в животі – ні в якому разі не займайтеся приготуванням їжі для родини та гостей.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, пронос, підвищення температури тіла, слабкість) одразу звертайтесь за медичною допомогою до лікувальних закладів! Не займайтесь самолікуванням!

Бережіть своє здоров’я!

Бажаємо усім миру, здоров’я та спокою!

сайт зроблено в adgrafics