Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5301

Звертаємо Вашу увагу, що підвищення температури повітря сприяє виходу з місць зимівлі та масовому заселенню в плодових насадженнях плодових довгоносиків (сірого брунькового довгоносика, яблуневого квіткоїда, букарки, казарки), які пошкоджують бруньки та бутони.

Обстеження показали, що плодові насадження заселені зазначеними фітофагами в чисельності 8,5-12 екз. жуків на 1 дерево. Найбільш небезпечний серед фітофагів є яблуневий квіткоїд, який живиться бутонами, виїдаючи їх. З моменту оголення суцвіть до їх розрихлення, самиці відкладають всередину яйця (50-100 кожна). Личинки живуть всередині бутона та виїдають їх вміст, внаслідок чого бутони не розквітають. В умовах високих температур шкідливість жуків зростає. 

Для врегулювання чисельності фітофагів у фазі відокремлення бутона необхідно провести обприскування дерев яблуні та груші дозволеними інсектицидами відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні».

Обприскування плодових насаджень слід проводити, в тиху безвітряну погоду в ранкові та вечірні години, суворо дотримуючись вимог санітарної безпеки, охорони праці та навколишнього середовища, а також ст. 4 ЗУ «Про захист рослин» (суворе додержання регламентів застосування засобів захисту рослин; збереження корисної флори і фауни; недопущення пошкодження рослин, погіршення їх стану та забруднення продукції рослинного походження і довкілля засобами захисту рослин; екологічне та економічне обґрунтування доцільності захисту рослин від шкідливих організмів). 

Не менше, як за дві доби, а при застосуванні засобів захисту рослин на медоносних рослинах – за три доби, про час та місце проведення обприскувань обов’язково попередити голів сільських і селищних рад, населення та пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від площ, які планується обробляти. На оброблених ділянках обов’язково  виставити попереджуючі знаки. 

сайт зроблено в adgrafics