Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5294

Спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами продовжують інформаційно-роз’яснювальну роботу, спрямовану на підвищення рівня обізнаності суб’єктів господарської діяльності щодо вимог законодавства про державний ринковий нагляд.

5295

Цього разу проведений консультативний захід для суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією взуття у торговому центрі міста Хмельницького.

Зокрема, було наголошено на необхідності дотримання вимог Технічного регламенту, затвердженого наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 06.03.2019 № 358 «Про затвердження Технічного регламенту маркування матеріалів, що використовуються для виготовлення основних складових взуття, яке надходить для продажу споживачу».

Введення в обіг взуття здійснюється за умови його маркування згідно з вимогами цього Технічного регламенту та відповідності іншому законодавству України, що до нього застосовується.

Отже, перше, в чому має переконатися продавець та на що звернути увагу покупець – це належне маркування взуття із зазначенням інформації про три основні складові, а саме: 

  • матеріал верху;
  • підкладка й устілка; 
  • підошва.

Складові взуття позначаються відповідно до п. 9 Технічного регламенту у вигляді піктограм або текстових позначень конкретних матеріалів, які зазначено у додатку 1 до Технічного регламенту.

Маркування згідно з цим Технічним регламентом включає нанесення передбаченої інформації не менш як на одну напівпару з пари взуття та здійснюється шляхом тиснення, приклеювання, гофрування або прикріплення ярлика. Маркування має бути видимим, добре закріпленим та доступним, а розміри піктограм достатніми для зручності розуміння інформації, зазначеної на маркуванні. Маркування має бути зрозумілим для споживача і не вводити його в оману.

Виробник або його уповноважений представник забезпечують маркування взуття і достовірність зазначеної на ньому інформації. Якщо виробник не є резидентом України (та у разі відсутності уповноваженого представника), цей обов’язок покладається на особу, яка вводить в обіг взуття на ринку України.

Для отримання консультацій звертайтеся до Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами за адресою: м. Хмельницький, вул. Грушевського, 87 або за телефоном: (0382) 76-29-29.

сайт зроблено в adgrafics