Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5293

В умовах воєнного стану робота сектору контролю за регульованими цінами управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спрямована на запобігання порушенням у сфері ціноутворення.

Так, з метою запобігання випадків порушень суб’єктами господарювання вимог постанови КМУ від 19.06.2023 № 650 при формуванні, встановленні та застосуванні цін на окремі товари, визначені у цій постанові, проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота та здійснювався моніторинг цін на товари, зазначені у постанові КМУ від 06.03.2022 № 223. 

 Протягом І кварталу 2024 року по області моніторингом охоплено 650 об’єктів роздрібної торгівлі та 100 автозаправних станцій. Під час здійснення моніторингу суб’єктам господарювання вручались інформаційні пам’ятки про вимоги чинного законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні цін на товари, що мають істотну соціальну значущість

Спеціалісти сектору здійснили 2 робочі поїздки в ході яких провели інформаційно-роз’яснювальну роботу із 35 суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі міст Кам’янця-Подільського, Дунаївців, Красилова та смт Ярмолинців та одночасно здійснили моніторинг цін.

Проведена онлайн-нарада з керівниками районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та представниками консультаційних центрів при цих управліннях. Учасникам наради роз’яснено чинне законодавство щодо державного регулювання цін на окремі продовольчі товари вітчизняного виробництва, надано рекомендації як діяти відповідальній особі консультаційного центру в разі надходження скарг від споживачів з питань завищених цін.

Здійснений моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за Урядовою програмою «Доступні ліки». Щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення на фармацевтичному ринку опрацьовано 13112 цін на 252 лікарські засоби. Щомісяця опрацьовувалась інформація отримана від 44 до 92 аптечних закладів області.

За I квартал 2024 року спеціалісти сектору розглянули 5 звернень громадян  щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення, за результатами яких надані ґрунтовні роз’яснення.

На офіційному сайті Головного управління розміщено 8 інформаційних матеріалів щодо державного регулювання цін та лікарські засоби.

В рамках інформування населення області налагоджена тісна співпраця із місцевими засобами масової інформації. Надано 2 коментарі в ефірі місцевих телеканалів: «Суспільне Хмельницький» щодо динаміки цін на овочі та «33 канал» щодо поновлення позапланових перевірок у сфері житлово-комунального господарства.

сайт зроблено в adgrafics