Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5292

Останнім часом у складі харчових продуктів, кулінарних страв, борошняних кондитерських та хлібобулочних виробів, що містять жири, проводиться заміна натуральних жирів на штучно створені трансжири. 

Природні трансжири зустрічаються у невеликих кількостях у м’ясі та молочних продуктах жуйних тварин.

Штучні трансізомери жирних кислот утворюються при гідрогенізації олій під час смаження їжі, також їх багато міститься у промисловій випічці (як кулінарні та кондитерські жири).

Також трансжири є основою маргарину і для його виготовлення жири в обов’язковому порядку піддаються сильному нагріванню, а після обсмажування на ньому або розігріву їжі, яка містить маргарин, рівень трансжирів підвищується в багато разів. Також цей продукт найчастіше використовують у промисловому виробництві тортів, печива, пирогів, різноманітної випічки, але далеко не тільки в них. Це також основа для: піци, чебуреків, пиріжків, соусів, майонезів, салатів, бургерів, картоплі фрі, виробів в паніровці і т. п. Вони користуються такою великою популярністю у виробників, бо мають низьку вартість, надають кондитерським виробам привабливого вигляду й збільшують термін їх придатності. 

Проте, трансжири можуть завдати шкоду організму людини і це – не зайві калорії! Серед захворювань, які можуть провокуватися надмірним споживанням трансжирів, виділяють кардіологічні захворювання, включаючи ішемічну хворобу серця, стенокардію, інфаркти міокарда, серцеву недостатність. Також трансжири відіграють роль у розвитку таких захворювань, як інсульти, атеросклероз, хвороба Альцгеймера, нейродегенеративні захворювання, жирова дистрофія печінки. 

Щоб відчувати себе здоровим протягом усього життя, необхідно слідкувати за своїм харчуванням та тим, що споживають Ваші діти та рідні! Завжди перевагою повинні користуватись домашні свіжоприготовлені страви та харчові продукти, що містять натуральні інгредієнти. Найбільше корисних трансжирів цієї групи міститься в рибі, особливо океанічній.

Смакуйте та будьте здорові!

сайт зроблено в adgrafics