Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5285

Впродовж I кварталу 2024 року працівниками сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області досліджено 80 рекламоносіїв.

В результаті проведеного контролю виявлено порушення та заведено 20 справ за ознаками порушень законодавства про рекламу, з них: 14 – у сфері зовнішньої реклами, 6 – у сфері внутрішньої реклами. За виявлені порушення вимог законодавства про рекламу до 15 рекламодавців застосовано штрафні санкції на суму 27, 996 тис. грн. 

За звітний період на адресу ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області надійшло 8 письмових звернень від споживачів, а саме: звернення щодо порушення законодавства про рекламу та 7 – щодо порушення антитютюнового законодавства.

Реагуючи на звернення громадян спеціалістами сектору проведено  позапланові заходи, за результатами яких у 4 суб’єктів господарської діяльності встановлено порушення антитютюнового законодавства в частині розміщення кальянів та (або) куріння, вживання, використання кальянів у приміщеннях закладів ресторанного господарства. Суб’єктів господарювання буде притягнуто до відповідальності з накладенням фінансових санкцій.

Протягом звітного періоду з метою попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення та у контексті розвитку цього напрямку серед широких верств населення, фахівцями сектору проведена просвітницька робота серед учнівської молоді ДПТНЗ «Красилівський професійний ліцей» та надано консультації 12 суб’єктам господарювання щодо заборони розміщення реклами тютюнових виробів відповідно до чинного законодавства.

За I квартал підготовлено та розміщено на офіційному сайті Головного управління 7 публікацій інформаційно-роз’яснювального характеру у сфері реклами та антитютюнового законодавства.

сайт зроблено в adgrafics