Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5275

Звертаємо Вашу увагу, що підвищення температури повітря сприяє виходу з місць зимівлі великого ріпакового, насіннєвого та капустяного стеблового прихованохоботників, ріпакового квіткоїда та осередкове заселення їх на посівах озимого ріпаку. В умовах підвищення температурного режиму спостерігатиметься різка активізація зазначених шкідників.

Економічний поріг шкідливості для ріпакового квіткоїда (у період утворення бутонів 1-2 жуки/рослину; у період збільшення бутонів 2-3 жуки/рослину; на початку цвітіння 5-6 жуків/рослину); для прихованохоботників (при обліку за допомогою жовтих чашок-пасток – 10 жуків великого ріпакового прихованохоботника впродовж 3-х днів на одну пастку або 2-4 жуки на 25 рослинах, 20 жуків капустяного стеблового прихованохоботника впродовж 3-х днів або 4 жуки на 25 рослинах).

Сприятливі погодні умови сприятимуть розвитку фітопатогенів на листі озимого ріпаку(пероноспорозу, альтернаріозу, фомозу)

У агроформувань, де вирощують озимий ріпак, рекомендуємо провести обстеження посівів щодо заселення зазначеними шкідниками та хворобами, а при перевищенні порогів шкідливості – провести крайові або суцільні обробки препаратами відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні». Обприскувати посіви слід за середньодобової температури +5оС, в тиху безвітряну погоду в ранкові та вечірні години. Не менше, як за три доби, про час та місце проведення обприскувань обов’язково попередити голів сільських і селищних рад, населення та пасічників. На оброблених ділянках обов’язково виставити попереджуючі знаки. При роботі з пестицидами слід суворо дотриматись регламентів застосування, вимог санітарної безпеки, охорони праці та навколишнього середовища.

сайт зроблено в adgrafics