Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5061

27 березня 2024 року у приміщенні комунального закладу «Ізяславський будинок творчості дітей та юнацтва» спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено семінар-нараду стосовно безпечного повноцінного та збалансованого харчування дітей у дошкільних навчальних закладах та закладах освіти Ізяславської міської ради. На нараді були присутні 93 особи, в тому числі керівники ЗОШ, ЗДО, працівники харчоблоків, а також медичні працівники, керівники груп НАССР, кухарі.

Обговорювалися такі питання як: дотримання санітарного законодавства при організації харчування у закладах освіти, складання орієнтовного чотиритижневого сезонного меню відповідно до постанови КМУ від 24.03.2021 № 305, гігієна працівників харчоблоків та контроль стану їхнього здоров’я. Також під час проведення наради спеціалістами Держпродспоживслужби було акцентовано увагу медпрацівників дошкільних закладів на профілактиці спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, харчових та нехарчових отруєнь, безпечність та якість харчових продуктів, правила щодо їх приймання, транспортування та зберігання, забезпечення закладів дезінфікуючими та миючими засобами. 

Окремо були розглянуті питання щодо впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), особливості практичного застосування програм-передумов та вимоги до постачальників харчових продуктів в освітні заклади. Наголошено, що функціонування системи НАССР навіть у невеликих харчоблоках є можливим. 

Крім того, у ході обговорення присутні мали змогу поставити актуальні питання та отримати вичерпні компетентні відповіді, рекомендації щодо розв’язання проблемних питань та консультативно-методичну допомогу.

сайт зроблено в adgrafics