Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5256

Підвищення температури навколишнього середовища створює ідеальні умови для поширення збудників, які викликають гострі кишкові інфекції.

Основною причиною виникнення кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, через брудні руки і предмети побуту, недотримання технології приготування їжі, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання, купання в забруднених водоймах тощо.

Найчастіше збудники кишкових інфекцій знаходяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, риба, яйця, морепродукти, непастеризоване молоко, немиті овочі та фрукти).

Вберегтися від гострих кишкових інфекцій просто:

- дотримуйтеся правил особистої гігієни;

- ретельно мийте руки з милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та після кожного відвідування туалету;

- мийте та тримайте у чистоті всі поверхні, кухонні прилади та посуд, що використовуються для приготування їжі;

- користуйтеся індивідуальним посудом;

- запобігайте проникненню мух, комах та тварин до приміщень, де відбувається приготування їжі та зберігаються харчові продукти;

- регулярно мийте та обдавайте окропом дитячий посуд та іграшки; 

- окремо зберігайте сирі та готові до вживання харчові продукти;

- для обробки сирих і готових харчових продуктів користуйтесь окремим кухонним приладдям, зокрема ножами та обробними дошками;

- при транспортуванні та зберіганні харчових продуктів використовуйте чисту упаковку (поліетилен, контейнери для харчових продуктів тощо);

- при приготуванні їжі ретельно прожарюйте чи проварюйте продукти, особливо яйця, м'ясо, птицю, рибу і морепродукти;

- дотримуйтесь відповідного температурного режиму при зберіганні харчових продуктів;

- використовуйте безпечну воду, не пийте воду з неперевірених джерел;

- ретельно мийте перед вживанням овочі і фрукти, особливо коли споживаєте їх у сирому вигляді;

- не вживайте продукти з вичерпаним терміном придатності, використовуйте для приготування їжі тільки свіжі харчові продукти;

- не купуйте харчові продукти у випадкових осіб або в місцях несанкціонованої торгівлі;

- не купайтесь в непроточних водоймах, обирайте лише офіційно відкриті для відпочинку пляжі та рекреаційні зони, уникайте заковтування води під час купання. 

У разі виникнення симптомів гострих кишкових захворювань, а саме: загальної слабкості, підвищення температури тіла, головного болю, болю в животі, блювоти, діареї, висипання на шкірі тощо, не зволікайте, негайно звертайтесь до лікаря! Самолікування може призвести до значних ускладнень.

сайт зроблено в adgrafics