Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5254

Головними спеціалістами Кам’янець-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 20 березня 2024 року проведено відео-нараду з фахівцями відділу освіти, культури молоді та спорту, керівниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти  Закупненської ТГ. Було розглянено наступні питання:

- дотримання гігієнічних вимог;

- питання санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей;

- НАССР у закладах освіти.

До уваги всіх учасників процесу, що були запрошені на нараду, наші фахівці ознайомили з головними завданнями і принципами на яких базується система НАССР. Також працівниками управління було наголошено на важливості дотримання гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів у закладах освіти. Окрім того, під час наради було обговорено ведення відповідної документації та журналів обліку на харчоблоках.

На відео-нараді обговорювалися особливості організації харчування згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», планування меню на весняний період. 

Особливу увагу приділено вимогам до постачальників продукції відповідно до законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Постачальник харчових продуктів в заклади освіти повинен бути зареєстрований у Державному реєстрі потужностей операторів ринку та мати реєстраційний номер (або у разі необхідності отримати експлуатаційний дозвіл), якщо постачальник є виробником продуктів харчування тваринного походження повинен бути експлуатаційний дозвіл. Оператор ринку повинен мати можливість встановити інших операторів ринку, які постачають йому харчові продукти, тобто забезпечити простежуваність.

сайт зроблено в adgrafics