Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5197

В умовах обмеження проведення перевірок характеристик продукції спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області продовжують дбати про безпеку споживачів.

6 березня 2024 року фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами провели чергову інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарської діяльності – розповсюджувачів нехарчової продукції, а саме мийних засобів.

Захід відбувся в приміщенні одного з торгових об’єктів міста Кам’янця-Подільського. Під час проведення такої роботи, основними питаннями, які обговорювались, були загальні вимоги законодавства України про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, та вимоги Технічного регламенту мийних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2008 № 717.

Спеціалісти звернули увагу суб’єктів господарювання на те, що всі суб’єкти господарювання повинні вводити в обіг і розповсюджувати тільки безпечну продукцію. 

Зокрема, відповідно до Технічного регламенту мийних засобів продукція може вводитись в обіг на території України в разі виконання таких вимог:

- здатність до первинного і повного біологічного розкладу поверхнево-активних речовин (ПАР), що входять до його складу;

- обмеження щодо вмісту фосфатів та інших сполук фосфору в мийних засобах;

- обов’язкове маркування мийного засобу.

Також особлива увага приділялась наявності знака відповідності, декларацій відповідності та документів, що дають змогу відстежити походження продукції та її подальший обіг.

На завершення заходу суб’єктам господарювання було наголошено на необхідності дотримання ними вимог чинного законодавства навіть під час воєнного стану.

сайт зроблено в adgrafics