Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5188

5 березня 2024 року в Управлінні захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами, за участі заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, відбулася нарада з представниками хімчисток: «Універсал», «Фарна-Фреско» та «Perfetto».

Під час наради, фахівці управління особливу увагу приділили обговоренню питання щодо переліку нормативних документів необхідних для провадження діяльності з надання послуг з хімічної чистки та прання білизни.

Побутові послуги надаються споживачам згідно з угодами, документальним підтвердженням яких є такі документи: укладений договір, квитанція, касовий чи товарний чек, талон. Права, обов'язки та відповідальність підприємства побутового обслуговування та споживача, передбачені Правилами побутового обслуговування населення, що затверджені постановою КМУ від 16 червня 2023 № 614 та виникають з моменту отримання виконавцем замовлення на надання побутової послуги.

Зокрема, суб’єктам господарювання було наголошено на тому, що у приміщенні, де відбувається приймання і видавання замовлень, на видному та доступному для споживача місці розташовується куточок споживача, де розміщуються: Правила побутового обслуговування населення; витяг із Закону України «Про захист прав споживачів», у якому йдеться про надання послуг; повна назва підприємства побутового обслуговування, його адреса, номери телефонів, прізвище, ім'я та по батькові керівника (власника); перелік побутових послуг, що надаються; зразки матеріалів та виробів; ціни і тарифи на послуги, матеріали та вироби; гарантійні зобов'язання виконавця послуг; інформація про працівників, які обслуговують споживача, офіційні вебсайти територіальних органів Держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування, що забезпечують захист прав споживачів, перелік категорій громадян, які користуються пільгами в отриманні побутових послуг. 

Інформація надається споживачу відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Приймання, оформлення, виконання та видавання замовлень, обумовлені відповідними інструкціями, а саме: «Інструкція щодо надання послуг із хімічної чистки та фарбування (перефарбування) виробів» та «Інструкція щодо надання послуг з прання білизни».

сайт зроблено в adgrafics