Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5160

26 лютого 2024 року надійшло повідомленням про подію та ситуацію, що становлять загрозу життю і здоров’ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення, у разі встановлення факту можливого зв’язку інфекційної хвороби, харчового отруєння, виникнення неінфекційних захворювань (отруєнь), пов’язаних з діяльністю суб’єктів господарювання від Хмельницького районного відділу ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за № 17.01/103 від 26.02.2024.

Згідно з повідомленням до швидкої медичної допомоги КНП «ХОЦМД та МК» Хмельницької обласної ради звернулись 11 осіб (усі дорослі), зі скаргами на підвищення температури тіла, нудоту, пронос, блювоту. З них госпіталізовано 9 осіб: 8 осіб до КП «Хмельницька інфекційна лікарня» Хмельницької міської ради, 1 особа в інфекційне відділення «Ізяславської міської багатопрофільної лікарні» Ізяславської міської ради; на амбулаторному лікуванні (відмова від госпіталізації) – 2 особи, з попереднім діагнозом «Харчова токсикоінфекція. Гострий гастроентероколіт.». Свій стан постаждалі особи пов’язують із харчуванням в одному із закладів громадського харчування міста Хмельницького. 

Згідно з ст.6 ЗУ «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», 26.02.2024 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області розпочато проведення позапланового заходу (перевірка) державного нагляду (контролю) дотримання норм законодавства - Законів України «Про систему громадського здоров’я», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» вищевказаного закладу. 

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно з Хмельницькою регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби проведено відбір проб для лабораторних досліджень: 4 проби води питної з внутрішньої водопровідної мережі, 5 проб харчових продуктів, 10 змивів з об’єктів довкілля в закладі громадського харчування.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області прийнято рішення про тимчасове припинення роботи закладу.

сайт зроблено в adgrafics