02 лютого 2024 року працівники Кам’янець-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області взяли участь у семінар-нараді з керівниками та працівниками освітніх закладів Жванецької територіальної громади.
В ході наради були висвітлені питання:
- дотримання вимог санітарного законодавства при перебуванні учасників освітнього процесу в найпростішому укритті під час повітряної тривоги;
- дотримання санітарних регламентів в закладах освіти, в дошкільних навчальних закладах;
- виконання повною мірою норм харчування, що затвердженні Постановою КМУ № 305 "Про запровадження норм Порядку організації харчування у закладах освіти".
Окремо були розглянуті питання щодо впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), особливості практичного застосування програм-передумов та вимоги до постачальників харчових продуктів в освітні заклади.
Під час діалогу з учасниками семінар-наради обговорювалися подальші важливі аспекти впровадження реформи шкільного харчування, надавалися рекомендації та консультативно-методична допомога стосовно питань, що стосуються організації харчування, дотримання санітарно-гігієнічного режиму, профілактики інфекційних захворювань.