Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5071

Відповідно до домовленостей з Генеральним директоратом Європейської комісії з питань охорони здоровʼя та безпечності харчових продуктів з метою спрощення формальних процедур здійснення експорту/транзиту харчових продуктів на/через територію Європейського Союзу (далі – ЄС) в рамках адаптації законодавства та механізмів його реалізації Держпродспоживслужба інформує, що починаючи з 15.01.2024 планується перехід на використання в Україні онлайн платформи Європейської Комісії по сертифікації та підтримці експорту/імпорту/транзиту тварин, продукції тваринного та рослинного походження, харчових продуктів, кормів (TRACES NT) для сертифікації вантажів.

Обсяг видів харчових продуктів, сертифікація яких буде проводитись з використанням TRACES NT визначається формами сертифікатів, що адаптовані та інтегровані до системи, наразі це такі форми:

- офіційний сертифікат для ввезення до Європейського Союзу яєць, призначених для споживання людиною;

- офіційний сертифікат для ввезення до Європейського Союзу яєчних продуктів, призначених для споживання людиною;

- офіційний сертифікат для ввезення до Європейського Союзу молочних продуктів, призначених для споживання людиною, які підлягають специфічній обробці з метою зниження ризиків, відмінна від пастеризації (MODEL DAIRY-PRODUCTS-ST);

- офіційний сертифікат для ввезення до Європейського Союзу меду та інших продуктів бджільництва, призначених для споживання людиною;

- офіційний сертифікат на ввезення до ЄС м'ясних напівфабрикатів, призначених для споживання людиною (MODEL MP-PREP);

- офіційний сертифікат здоров’я тварин для ввезення в Євросоюз живої риби, живих ракоподібних і продуктів тваринного походження від цих тварин, призначених для споживання людиною (зразок FISH-CRUST-HC);

- офіційний сертифікат на ввезення до Союзу свіжого м'яса, призначеного для споживання людиною, за винятком січеного м’яса та м’яса механічного обвалювання, з птиці, крім ряду безкільових (MODEL POU).

У міру адаптації та впровадження форм сертифікатів в TRACES NT цей перелік буде доповнюватись.

Враховуючи зазначене, з метою уникнення виникнення необґрунтованих затримок при здійсненні сертифікації вантажів (відповідно до перерахованих форм сертифікатів) пропонуємо здійснити ряд підготовчих заходів, зокрема:

1. Ознайомитись із методичними матеріалами щодо функціонала та перших кроків при початку роботи з TRACES NT за посиланнями: (https://is.gd/xhdCSC), (https://is.gd/PEnEtp).

2. Визначити відповідальну особу для реєстрації в TRACES NT та створення запиту для підтвердження (валідації) потужності та ролі користувача.

3. Направлення листа – запита на адресу територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування потужності для підтвердження (валідації) потужності, відповідно до методичних рекомендацій, що знаходяться за посиланням.

Нагадуємо, що умовами підтвердження (валідації) потужності в TRACES NT є державна реєстрація потужності або отримання на дану потужність експлуатаційного дозволу.

сайт зроблено в adgrafics