Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5059

Ялинка – справжній символ новорічних свят, який асоціюється з домашнім затишком, дитячою вірою у чудеса та здійсненням всіх бажань. Все частіше люди обирають саме штучні ялинки, адже це набагато зручніше та практичніше. Насамперед таким чином, ми бережемо природу, бо не купуємо вирубані з лісу дерева.

Якщо ваш вибір припав саме на штучну ялинку, наступні поради будуть корисними та допоможуть обрати найкращу новорічну красуню.

Існує два основних види таких штучних дерев:

  • штучна ялина – відрізняється конусоподібною кроною та має гілки, які направлені вниз, тому повністю приховують стовбур дерева;
  • штучна сосна – гілки «дивляться» вгору, стовбур не закритий, крона овальної форми, голки подовжені. 

Якість, безпека та довговічність штучних ялинок багато в чому залежить від матеріалу, з якого вони виготовлені. Серед найбільш розповсюджених є:

  • монофіламентна нитка (волосінь) – найчастіше з цього матеріалу виготовляють штучні сосни, адже гілки виходять пухнастими та максимально подібними до натурального хвойного дерева. 
  • поліпропілен – дуже точно імітує живу ялинку, тому саме з нього найчастіше виготовляють штучні новорічні аналоги, також це досить довговічний матеріал, який прослужить не один десяток років при правильному догляді;
  • ПВХ плівка – не дуже якісний та м’який матеріал, з якого виготовляють  дешевші варіанти новорічних ялинок. 

Розмірмає відповідати метражеві кімнати, щоб не займати зайвого місця. Якщо площа невелика, доцільніше звернути увагу на святкове деревце висотою до півтора метра. А для просторого будинку або офісу сміливо обирайте ялинку й до 3 метрів!

Від типу конструкції залежить не тільки простота й швидкість складання дерева, а й зручність його зберігання протягом цілого року. Серед типів конструкції розрізняють: 

  • стовбурові ялинки – складається зі стовбура, на який нанизуються окремі гілки – розбірні або ж ні. Таку ялиночку простіше зберігати, оскільки її легко розібрати на окремі сегменти. Проте, встановлювати таку ялинку дещо складніше;
  • каркасні – штучна хвоя прикріплюється до каркаса, виготовленого переважно з металу, пластику або дерева. Конструкцію зручно встановлювати. А ще вона доволі легка й компактна, що полегшує зберігання;
  • литі складаються з окремих литих голочок, що приклеюються до каркаса. Ці зелені красуні – на вигляд, неначе природні, однак є дорожчими та важчими.

Колір гілок може бути світло-зеленими, темно-зеленими, блакитними, білими. Але якщо ви полюбляєте щось цікаве та незвичайне, можна придбати різнокольорові штучні ялинки: помаранчеві, червоні, яскраво-зелені.

Діапазон цін на святкові деревця доволі широкий. Вартість залежить від розміру, форми, матеріалу та якості загалом.

Що ще варто врахувати:

Підставка. Металева, пластикова або дерев’яна – обирайте на свій смак, але неодмінно ту, яка буде стійкою й витримає вагу ялинки.

Наявність декору. Хочете заощадити час на декоруванні? Віддайте перевагу конструкції з декором: вбрані кулі чи іграшки, шишки, сніг на кінчиках гілок, світлодіодна підсвітка. 

Сертифікат якості. Важливо пересвідчитися, що ялинка виготовлена з безпечних для здоров’я матеріалів.

Додаткова перевірка. Перед купівлею обов’язково перевірте якість виробу. Гілки мають бути міцно закріплені, а голочки – не випадати. Якщо ялинка має різкий хімічний запах, сподіватися на те, що він «вивітриться» не варто. Це може бути сигналом наявності токсичних речовин у матеріалі, з якого її зроблено.

Крім того, не забудьте придбати чохол для штучної ялинки та обов’язково зберігайте розрахунковий документ, що підтверджує факт купівлі. 

Вдалих вам покупок та святкового настрою!

сайт зроблено в adgrafics