Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

Наступив сезон збору урожаю овочів та фруктів, яких щедра українська земля дарує нам у великому різноманітті.

Ми всі є свідками тому, на скільки більше стало кавунів, динь, огірків, помідорів, баклажанів, різноманітних ягід та фруктів  на полицях наших магазинів, ринків. Всі вони є безцінними джерелами поступлення в організм людини незамінних та необхідних для життєдіяльності вітамінів, мінеральних речовин, вуглеводів.

Тому, важливо для  нас,   та наших  дітей  саме  в цей період вживати  їх щонайбільше, для того щоб забезпечити наш організм поживними речовинами на довгі   зимові та весняні місяці.

На жаль, крім корисних властивостей,   вживання овочів, фруктів, ягід може нести в собі загрозу попадання в організм хвороботворних  мікробів, які викликають важкі кишкові захворювання такі, як гепатит, дизентерія, сальмонельоз та інші.

Декілька порад нашим шановним покупцям:

  • не купувати продукцію на стихійних, не облаштованих ринках, в тому числі   вздовж автошляхів, на тротуарах;
  • не купувати розрізані на шматки кавуни та дині;
  • перед вживанням овочів, фруктів, ягід проводити  їх ретельне миття під струменем проточної води, дині та кавуни бажано промити щіткою з милом, потім ополоснути водою. Після миття овочів, фруктів руки обов’язково промити  з милом, тільки після цього проводити нарізку.
  • не вимагати у продавця проводити надріз кавунів та динь,  адже саме під час його надрізання в нього може попасти збудник інфекції;
  • не їжте  у динях і кавунах нестиглий м’якуш біля шкуринки, незрілі овочі та фрукти;
  • не купуйте пошкоджені або з цвіллю овочі та фрукти.

Звертаємо увагу продавців цієї продукції:

  • утриматись від розрізання на шматки кавунів та динь;
  • обмежити  вживання  їжі на робочому місці;
  • на протязі робочого дня  найчастіше, особливо  перед вживанням  їжі проводити миття та дезінфекцію рук .
сайт зроблено в adgrafics