Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5019

22 листопада у залі засідань Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії із запрошенням голів та представників об’єднаних територіальних громад району.

5018

Основне питання – профілактичні заходи та заходи боротьби зі сказом тварин.

Органам місцевого самоврядування наголошено на заходах, що входять в межі їх повноважень, а саме:

  • контроль за виконанням правил утримання собак та котів, безвідповідальність власників тварин, в результаті чого збільшується кількість безпритульних тварин;
  • ведення обліку домашніх тварин органами місцевого самоврядування;
  • підтримання належного стану територій населених пунктів та прилеглої території (несанкціоновані сміттєзвалища), що сприяє розмноженню здичавілих та диких м’ясоїдних;
  • проведення роботи з власниками, які не бажають вакцинувати тварин проти сказу, чи відмовляються від їх надійної фіксації при проведенні щеплень. 

Також до відома присутніх було доведено інформацію про напружену ситуацію щодо сказу у районі, проаналізовані випадки сказу серед тварин, проведену пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних у вересні 2023 року та можливості проведення діагностичного відстрілу червоної лисиці для оцінки ефективності проведеної пероральної вакцинації. При цьому, зазначено, що територія Кам’янець-Подільського району входить до природно-заповідного фонду Національного природного парку «Подільські товтри».

сайт зроблено в adgrafics