Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5012

Електричний камін – це прилад, що працює від електричної розетки, імітує вогонь та дає тепло. Він є не просто гарним доповненням інтер'єру, а й ефективним обігрівачем. Може стати додатковим джерелом тепла у будинку та особливо допоможе у період, коли температура за вікном низька, а опалення ще не увімкнене (або вже вимкнене).

При виборі електричного каміна потрібно переконатися, що даний прилад відповідає вимогам, що встановлені нормативними документами на даний вид продукції. Це буде слугувати доказом безпечності приладу.

Так, відповідно до вимог Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16 грудня 2015 року № 1067 та Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 16 грудня 2015 року № 1077 маркування електрообладнання має містити:

  • знак відповідності технічним регламентам, який наноситься на електрообладнання або на його табличку з технічними даними таким чином, щоб він був видимим, розбірливим та незмивним. У разі коли це є неможливим або невиправданим через характер електрообладнання, знак відповідності технічним регламентам наноситься на пакування та на супровідні документи;
  • тип, номер партії чи серійний номер або інший елемент, який дає змогу його ідентифікувати, а в разі, коли розмір або характер електрообладнання не дає змоги цього зробити – необхідна інформація повинна бути зазначена на його пакуванні або в документі, що його супроводжує;
  • найменування виробника та імпортера, зареєстроване комерційне найменування чи зареєстрована торговельна марка (знак для товарів і послуг) та контактна поштова адреса, на електрообладнанні, а якщо це неможливо – на його пакуванні чи в документі, що супроводжує таке електрообладнання. В адресі повинно зазначатися єдине місце, за яким можна зв’язатися з виробником. Контактні дані наводяться згідно з вимогами закону щодо порядку застосування мов.

Крім того, електричний камін повинен супроводжуватись інструкціями та інформацією про безпечність, складеними згідно з вимогами Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Зазначені інструкції та інформація про безпечність, а також будь-яке маркування повинні бути чіткими, зрозумілими та дохідливими. 

До уваги споживачів та суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію нехарчової продукції, спеціалісти управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області надають консультаційну підтримку з питань здійснення державного ринкового нагляду за адресою: м. Хмельницький, вул. Грушевського, 87, кабінет № 213, № 216, тел. 79 51 55, тел. 76 29 29.

сайт зроблено в adgrafics