Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5004

Щорічно, наприкінці осені, по всьому світу відбувається унікальна подія, під час якої магазини пропонують свої товари за значно зниженими цінами.

У більшості випадків Чорні п’ятниці влаштовують магазини, які торгують різними популярними та повсякденними товарами (електроніка та побутова техніка, іграшки, одяг і взуття, косметика та парфумерія). Іноді у даній акції беруть участь ювелірні магазини та автосалони, і хоч знижки там, як правило, не є високими, але все ж, на цьому можна економити. За зниженими цінами можна купити брендові ексклюзиви та новинки.

Також «Чорну п’ятницю» можна вважати стартом сезону новорічних та різдвяних акцій, знижок. 

Напередодні дня найвигіднішого шопінгу, який цьогоріч припадає на 24 листопада, Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області вкотре застерігає споживачів від маніпуляцій зі знижками цін на товари. 

Досить часто магазини запроваджують рекламний хід зі знижками у вигляді «Акція», «Знижка до -70 %, -50 %, -25 % і т. д.» при цьому ціна зі знижкою може бути така ж як і «до». 

Поширеною є акція «1+1=3», в яку, зазвичай, вже вкладена ціна третього товару, що приваблює нас купувати навіть не потрібні нам речі.

Крім стаціонарних магазинів, великий вибір товарів зі знижками пропонують у цей період й інтернет-магазини. Якщо в інтернет-мережі на дорогий товар стоїть велика знижка, треба бути вкрай обережними, щоб не натрапити на шахраїв. Варто ретельно підходити до вибору тієї чи іншої продукції, вивчаючи та досліджуючи сайти інтернет-магазинів з розміщення даної реклами товарів, їх репутацію, якість пропонованих товарів та відгуки покупців.

Відповідно до Закону України «Про рекламу», «знижка» – це тимчасове зменшення ціни товару, яке надається покупцям (споживачам). Рекламна інформація про знижки повинна відповідати вимогами ч. 5 ст. 8 Закону, а саме: реклама про знижку цін на продукцію, про розпродаж повинна містити відомості про місце, дату початку і закінчення знижки цін на продукцію, розпродаж, а також про співвідношення розміру знижки до попередньої ціни реалізації товару. 

Тому, щоб отримати дійсно справжню вигоду від придбання товару у Чорну п’ятницю, варто запам'ятати кілька важливих моментів:

- підготуватися треба заздалегідь – кількість знижок у перший день акції може збивати з ніг, тому варто скласти перелік товарів, які вам потрібно придбати, щоб «полювати» насамперед на них;

- перевіряйте ціни – за два місяці до знижок запишіть ціни всіх тих товарів, які б ви хотіли придбати, а потім порівняйте їх з акційною ціною, адже часто недобросовісні продавці завищують цінник напередодні розпродажів;

- спостерігайте за ситуацією у різних магазинах – одна і та сама модель може мати різний цінник у різних магазинах, то ж зверніть увагу, де ви зможете придбати найвигідніше.

У випадках, коли реклама розповсюджується з порушенням вимог Закону України «Про рекламу», слід звертатися до управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області за адресою: м. Хмельницький, вул. Грушевського, 87, кабінет № 214, тел. 79 47 52.

сайт зроблено в adgrafics