Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

4084

Польові роботи у сільському господарстві завжди супроводжуються сезонним збільшенням на ринку попиту та пропозиції засобів захисту рослин. Тому, що кожен аграрій прагне отримати прибуток від своєї діяльності. Часто перед господарствами, фермерами та дачниками постає питання придбання якісних засобів захисту рослин.

Основними видами підробок є:

- продаж генериків під назвою оригінальних препаратів;

- нелегальне фасування оригінальних продуктів;

- відсутність діючої речовини в імітації препаративної форми;

- зниження вмісту діючої речовини;

- продаж замість оригінального препарату невідомих речовин. 

Як правило, ці препарати продаються за значно нижчими цінами та невідомої якості. 

Отже, вирішивши придбати – будьте пильні. Звертайте увагу на те, що купуєте.

Порада перша

Уважно читайте інформацію на упаковці, де обов'язково повинні бути вказані: найменування продукції, номер ТУ і ДСТУ, номер партії, маса/вага продукції, дата виготовлення та термін придатності, найменування фірми виробника, її поштова адреса, телефони, факси. Крім того, в кожному конкретному випадку на упаковці повинні бути розміщені додаткові відомості про товар – культура та об'єкти, для обробки яких він призначений; способи, норми та кратність використання препарату, заходи безпеки під час роботи, заходи надання першої медичної допомоги у разі отруєння.

Порада друга

Поцікавтесь та запам'ятайте особливості оригінальної упаковки, що вирізняють її серед інших. 

Порада третя

Не забувайте, що будь-яке торгове місце повинно мати сертифікат відповідності на продукцію, що реалізується. При цьому зверніть увагу на те, щоб номер партії, вказаний на сертифікаті, збігався з номером партії на упаковці, що продається,

Не соромтесь поцікавитись всіма цими документами у продавців. Препарат повинен бути внесений до «Переліку пестицидів та агрохімікатів дозволених для продажу в Україні».

Порада четверта

Не дивлячись на всі прийняті Вами заходи безпеки, ризик стати об'єктом шахрайства, все-таки існує, тому радимо Вам користуватись послугами спеціалізованих магазинів та відомих фірм.

Порада п'ята

Обов'язково збережіть касовий (товарний) чек та упаковку, які потім можна пред'явити в будь-яку інстанцію для доведення своєї правоти.

БАЖАЄМО ВДАЛИХ ПОКУПОКТА ВИСОКИХ ВРОЖАЇВ

сайт зроблено в adgrafics