Сьогодні, 4 жовтня, завідувачка сектору контролю за регульованими цінами управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олена Сологуб-Лисенко надала короткий коментар кореспондентці телеканалу «Суспільне Хмельницький» щодо динаміки цін на основні продукти харчування впродовж дії воєнного стану в Україні.
Зокрема, вона звернула увагу на те, що ціни в регіоні, після значного зростання з початком повномасштабного вторгнення, стабілізувались. Спостерігається зниження цін майже удвічі на овочі у порівнянні, як із лютим 2022 р., так і з вереснем 2022 р. Також всі ми пам’ятаємо, яка вартість цибулі та моркви була навесні та на початку літа цього року – їх вартість перевищувала 70 грн, але уже з липня вона почала поступово знижуватись і на сьогодні маємо в середньому 12,10 грн за 1 кг цибулі та 11,30 грн за 1 кг моркви.
Крупа гречана також поступово дешевшає, якщо у вересні 2022 р. вона коштувала 81,5 грн/кг, то на кінець вересня поточного року – 42,21 грн/кг і це навіть дещо дешевше, ніж було на початок війни (46,32 грн/кг). Також дещо подешевшали олія соняшникова (у вересні 2022 р. її середня вартість складала 66,5 грн за 1 л, а у вересні 2023 р. – 59,80 грн) та сіль (у вересні 2022 р. коштувала 25 грн за кг, сьогодні середня ціна 21,05 грн).
Поряд з цим, додали у ціні курятина, свинина, яйця курячі, цукор кристалічний.